Cuiburi pufoase cu telemea

Share on Facebook235Share on Google+0Pin on Pinterest7Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
IMG_5345
 
Aluat :
550 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
1+1/2 lgt sare
2 lg zahar
1 ou
1 albus
250 ml lapte caldut
130 ml ulei de masline
 
Umplutura :
250 g telemea de vaca
1 ou
2 lg patrunjel proaspat tocat
 
Uns deasupra :
50 g unt topit
1 galbenus de ou
1 lgt lapte
 
Mod de preparare :
 Umplutura : amestecam telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, oul si patrunjelul tocat. Umplutura o pregatim dupa ce aluatul a dospit.
IMG_5294
 
IMG_5295
 
Aluat : intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente. La inceput amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mainile, circa 15-20 minute .Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie curat, aluatul obtinut il lasam sa creasca, 1 ora.
IMG_5292
 
IMG_5293
 
IMG_5296
 
Aluatul crescut il impartim in 12 bile. Fiecare bila o intindem putin cu sucitorul, apoi cu o forma rotunda (d=8 cm) decupam un cerc, iar marginile ramase le rulam. Firul de aluat il impletim in 2 , apoi il asezam de jur imprejurul cercului de aluat decupat initial, astfel incat sa formez un cuib. Fiecare cuib il ungem cu unt topit si racorit (si in cuib si pe margini), apoi asezam umplutura (amestecam ingredientele) , iar marginile cuibului le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Lasam cuiburile 20 minute sa creasca, apoi le dam la cuptor pana se rumenesc.
IMG_5299
 
IMG_5302
 
IMG_5305
 
IMG_5307
 
IMG_5317
 
Lasam cuiburile sa se racoreasca, apoi le servim. Sunt excelent de gustoase si pufoase.
IMG_5325
 
IMG_5345
 
IMG_5354
 
 
Pofta buna si spor la gatit ! 🙂
 
Sursa : http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/526-cuiburi-pufoase-cu-branza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.