Oua umplute cu ton

IMG_5242
Ingrediente :
4 oua fierte
1 conserva de ton in suc propriu
70 g unt
1 lg ceapa tocata
sare
piper
zeama de lamaie
maioneza
 
Mod de preparare :
Fierbem ouale in apa, circa 10 minute. Tonul il punem in strecuratoare sa se scurga de sucul in care a stat. In robot punem tonul scurs de suc, ceapa tocata, untul; le mixam de cateva ori, apoi adaugam 3 galbenusuri fierte, zeama de lamaie, sare si piper (dupa gust). Mixam putin pana obtinem o pasta .
 
IMG_5184
IMG_5186
IMG_5187
 
Umplem cu pasta de ton, fiecare jumatate de ou fiert.
Facem maioneza astfel : 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou crud, 1 lgt mustar, sare si ulei. La sfarsit adaugam 1 iaurt mic cremos (sau smantana) si putina zeama de lamaie si sare.
Pe o farfurie asezam maioneza , iar peste ea jumatatile de ou umplute cu pasta de ton. Decoram cu boia , ceapa tocata marunt si ardei rosu maruntit si el, masline etc. 🙂
 
IMG_5206
IMG_5236
IMG_5242
 
Foarte, foarte bun !
Reteta am primit-o de la matusa mea Cheta 🙂   Mersi tusi !
Pofta buna si spor la gatit !
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.