Biscuiti cu bere si cascaval

IMG_4852

Ingrediente :

300 g faina

1 lgt rasa sare

50 g unt moale

200 g cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mari)

150-180 ml bere

busuioc

oregano

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

1 lgt lapte

seminte de mac

 

Mod de preparare : 

Intr-un castron framantam faina amestecata cu sarea, ierburile aromate si untul moale, cu varfurile degetelor.Adaugam apoi cascavalul ras, berea treptat. Framantam putin, cat sa se lege un aluat, apoi formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora.

IMG_4693

IMG_4694

IMG_4695

IMG_4696

IMG_4697

IMG_4698

Scoatem bila din folie si o impartim in 2 . Fiecare parte o intindem cu sucitorul, direct pe hartia pergament.

IMG_4795

Dupa ce am intins foaia, am taiat-o in triunghiuri cu rola de taiat pizza, am uns cu galbenus amestecat cu 1 lgt lapte si am intepat cu furculita fiecare triunghi in parte. O foaie am lasat-o simpla, iar pe cea de a doua am presarat seminte de mac.

IMG_4797

 

IMG_4802

 

Asezam fiecare foaie in tava si dam la cuptor pentru circa 20 minute (pana se rumenesc putin biscuitii). Ii scoatem din cuptor si ii taiem pe linii frumos.

IMG_4804

 

IMG_4867

IMG_4852

Rapizi si crocanti 🙂

Spor la pregatit reteta !

 

Sursa : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/biscuiti-cu-bere-si-cascaval.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.