Ingrediente :
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
125 g telemea de vaca
1/2 lgt rasa de sare
225 g iaurt
Mod de preparare :
Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de copt si sarea si amestecam . Peste ele, adaugam telemeaua de vaca rasa pe ochiurile mari si iaurtul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat. Il lasam sa stea 10 minute, apoi il impartim in 4 bucati.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu mainile pe masa pe care am presarat putina faina, apoi o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire. Intepam cu furculita din loc in loc, apoi prajim turtele in ulei incins. Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie.
Foarte foarte bune ! 🙂
Le-am servit cu ketchup picant.
Spor la gatit !
Sursa mea : http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/262-turte-cu-telemea
Leave a Reply