Negresa cu crema de vanilie

IMG_4709
 
Blat :
200 g unt
300 g zahar
3 lg cacao
3 lg cafea macinata
3 lg lapte
5 oua
8 lg faina
 
Crema de vanilie :
550 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
100 g ciocolata alba
2 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina granule
 
Decor :
80 g ciocolaa neagra
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-o craticioara punem untul, zaharul, pudra de cacao, cafeaua macinata si laptele. Asezam apoi craticioara pe foc , amestecand mereu. Se fierb 2-3 clocote. Lasam compozitia obtinuta sa se raceasca.
 
IMG_4678
Peste ea, adaugam cate un galbenus, omogenizand bine, apoi faina. La final incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.
 
IMG_4681
 
IMG_4683
 
IMG_4684
 
IMG_4685
 
Coacem blatul intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_4686
 
IMG_4688
 
        Crema de vanilie : fierbem budinca de vanilie, conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatea de lapte trecuta in reteta. Luam de pe foc si adaugam apoi ciocolata bucatele. Amestecam pentru omogenizare.
 
IMG_4689
 
Incorporam zaharul vanilat si zaharul, apoi gelatina hidratata in 80 ml apa rece timp de 10 minute; o adaugam peste crema calda. Turnam crema peste blatul din tava . Dam prajitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi o decoram.
 
IMG_4691
 
IMG_4701
 
       Decor : ciocolata rupta bucatele o punem intr-o punga, pe care o scufundam apoi in apa fiarta, pana se topeste. Cu o foarfeca taiem un colt al pungii, apoi trasam linii peste crema.
 
IMG_4705
 
Prajitura o taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
 
IMG_4734
 
IMG_4709
 
Super , super buna ! 🙂
Spor la incercat reteta !
 
Sursa mea : http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-crema-de-vanilie-15335.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.