Prajitura „caciuli rusesti”

Prajitura „caciuli rusesti”

Prajitura "caciuli rusesti"

 

Blat vanilie :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Blat cacao :

2 oua

100 g zahar

50 ml apa fiarta

50 ml ulei

125 g faina

1,5 lg cacao

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Crema vanilie :

1 plic budinca de vanilie

350 ml lapte

1 plic zahar vanilat

100 g zahar

200 g unt

 

Glazura ciocolata :

100 g ciocolata neagra (60% cacao)

2 lg lapte

1 lg unt

 

Pentru tavalit :

150 g cocos

 

Mod de preparare Prajitura „caciuli rusesti” :

Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Incorporam treptat, mixand mereu, apa fiarta, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt(cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus).

IMG_4177

IMG_4178

 

IMG_4179

 

Compozitia obtinuta, o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem circa 20 de minute in cuptorul preincalzit.

IMG_4183

IMG_4185

 Blat cacao : procedam la fel ca la blatul de vanilie, cu exceptia ca faina o amestecam cu praful de copt si pudra de cacao.

IMG_4186

Coacem in aceeasi tava.

IMG_4187

IMG_4191

 Crema de vanilie : 250 ml lapte il punem intr-o craticioara sa fiarba; separat, amestecam budinca de vanilie pudra, cu 100 ml lapte rece, pe care il turnam in fir subtire peste laptele fierbinte . Amestecam pana cand obtinem o crema. Luam de pe foc si adaugam zaharul si zaharul vanilat. Acoperim cu o folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca.

IMG_4188

IMG_4190

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din budinca rece.

IMG_4196

IMG_4198

 Asamblare : cu un paharel de sticla (d=4,5 cm) am decupat cerculete din fiecare blat . Am decupat si din blat rece si din blat cald si e ok oricum.

IMG_4193

IMG_4195

Crema o impartim in 2 . Jumatate o asezam pe fiecare cerculet maro. Asezam cerculetul alb peste crema.

IMG_4200

IMG_4201

Cu jumatatea din crema ramasa, ungem marginile butoiaselor (e mai usor cu un cutit ). Aici intervine munca cea mai grea ….rabdare, rabdare si iarasi rabdare… Apoi le tavalim prin nuca de cocos.

IMG_4202

IMG_4213

Glazura de ciocolata : pe foc mic, asezam o craticioara, in care punem ingredientele; omogenizam si cu ajutorul unei lingurite sau a unui cutit intindem glazura peste „caciulile rusesti”  🙂

Prajitura "caciuli rusesti"

Mi-au iesit 35 „caciuli rusesti ” .

O reteta destul de migaloasa, dar foarte foarte buna!  🙂

Prajitura "caciuli rusesti"

Prajitura "caciuli rusesti"

Prajitura "caciuli rusesti"

 

Spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura „Caciuli rusesti”

 

Alte retete cu crema de vanilie :

Foi cu cocos si vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

Prajitura cu mac si vanilie

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Adina

    Uite un desert deosebit !:)
    Imi place maxim.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1