Blat :
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
250 ml lapte
300 g faina
3 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
gem de caise sau de prune (1 borcanel)
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare :Blat : mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta o coacem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 minute.
Gemul de caise (sau de prune) il intindem peste prajitura fierbinte.
Bezea : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Intindem bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi dam din nou la cuptor prajitura , circa 10 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa .
Spor la incercat reteta ! 🙂 Delicioasa !
Sursa mea : http://micutabucatarie.blogspot.ro/2012/07/negresa-cu-bezea.html
Comments
comments
(2 votes, average: 4,50 out of 5)
Încarc...
3 Responses to Negresa cu bezea si gem
g.iuliana
Mire, sunt minunate prajiturile tale, ma inspir des, doar te rog sa modifici in reteta 3lg cacao, pup si ma scuzi, te rog…..
Ma bucur tare mult ca printre toate minunatiile de prajituri pe care le pregatesti a aparut si o reteta de-ale mele. Am crescut cu prajitura asta, dar tot mi-ai facut pofta 🙂
Mire, sunt minunate prajiturile tale, ma inspir des, doar te rog sa modifici in reteta 3lg cacao, pup si ma scuzi, te rog…..
Foarte buna prajitura, blatul este o pufosenie, se topeste in gura, am facut-o cu gem de prune cu nuca……..multumesc pentru retete……o seara minunata…..
Ma bucur tare mult ca printre toate minunatiile de prajituri pe care le pregatesti a aparut si o reteta de-ale mele. Am crescut cu prajitura asta, dar tot mi-ai facut pofta 🙂