Negresa cu bezea si gem

IMG_3837
 
Blat :
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
250 ml lapte
300 g faina
3 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
 
gem de caise sau de prune (1 borcanel)
 
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
 
Mod de preparare :
Blat : mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
IMG_3802
IMG_3803
IMG_3804
Compozitia obtinuta o coacem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 minute.
IMG_3805
IMG_3806
Gemul de caise (sau de prune) il intindem peste prajitura fierbinte.
 
IMG_3807
 
 Bezea : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Intindem bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi dam din nou la cuptor prajitura , circa 10 minute.
 
IMG_3808
IMG_3810
 
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa .
 
IMG_3816
IMG_3837
Spor la incercat reteta ! 🙂  Delicioasa !
Sursa mea : http://micutabucatarie.blogspot.ro/2012/07/negresa-cu-bezea.html
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 Responses to Negresa cu bezea si gem

  1. g.iuliana

    Mire, sunt minunate prajiturile tale, ma inspir des, doar te rog sa modifici in reteta 3lg cacao, pup si ma scuzi, te rog…..

  2. g.iuliana

    Foarte buna prajitura, blatul este o pufosenie, se topeste in gura, am facut-o cu gem de prune cu nuca……..multumesc pentru retete……o seara minunata…..

  3. Ramona

    Ma bucur tare mult ca printre toate minunatiile de prajituri pe care le pregatesti a aparut si o reteta de-ale mele. Am crescut cu prajitura asta, dar tot mi-ai facut pofta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.