Tort Tuxedo

 
IMG_3482-1024x682
Blaturi :
250 g faina
80 g cacao
400 g zahar
1/2 lgt sare
1 lgt praf de copt
2 lgt bicarbonat
2 oua mari (sau 3 oua mici)
125 ml ulei
125 ml cafea espresso
250 ml iaurt (sau lapte batut)
 
Crema  ciocolata neagra :
200 g ciocolata neagra (55% cacao)
200 ml frisca lichida
 
Crema ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
 
Crema pt imbracat tortul :
175 g ciocolata cu lapte
175 ml frisca lichida
 
Glazura :
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
1 lg miere
 
Decor :
50 g ciocolata alba
 
Mod de preparare :
Blaturi:  peste ingredientele umede, amestecate intr-un castron, adaugam amestecul de ingrediente uscate. Impartim compozitia (care este destul de lichida) in 2 si coacem 2 blaturi, intr-o forma (d=24 cm, eu am folosit d=23 cm). Dam la cuptor, la 170- 180 grade Celsius pentru circa 30-40 minute.Facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_3418
IMG_3419
IMG_3421
IMG_3422
Crema ciocolata neagra : frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Luam deoparte de pe foc craticioara si adaugam bucatelele de ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu un tel omogenizam compoztita.
 
IMG_3400
IMG_3401
 
La fel procedam pentru crema de ciocolata alba.
 
IMG_3407
IMG_3408
Idem si pentru crema pt imbracat tortul.
 
IMG_3409
IMG_3414
Aceste 3 crema le punem in congelator, pentru circa 20 de minute, apoi le scoatem si le mixam.
 
IMG_3425
IMG_3427
IMG_3430
 
   Asamblare : blat – crema ciocolata neagra- crema ciocolata alba- blat- crema ptr imbracat tortul.
 
IMG_3426
IMG_3428
IMG_3429
 
IMG_3431
 
  Glazura : frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu, o aducem la punctul de fierbere, apoi o luam deoparte, adaugam mierea si ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca , apoi o turnam peste tort.
Decor : ciocolata alba am rupt-o bucatele si am pus-o intr-o punga, pe care am tinut-o in apa fierbinte cateva minute, pana s-a topit ciocolata. Am taiat un colt al pungii, apoi am pus din loc in loc peste glazura , ciocolata alba. Cu o scobitoare am facut facut cerculete .
 
IMG_3435
IMG_3436
 
Lasam tortul la frigider, pentru a se intari glazura, minim 2 ore.
 
IMG_3453
IMG_3482
IMG_3580
IMG_3575
 
 
Spor la incercat reteta !  🙂
Sursa mea : http://gabrielacuisine.ro/tort-tuxedo-tuxedo-cake/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

9 Responses to Tort Tuxedo

  1. Iulia

    Buna, te rog daca poti sa imi spui la ce temperatura ai copt blaturile. Multumesc mult!!

    • Gabriela Gitoi

      Iulia blaturile se coc la 175 grade Celsius sau 350 grade Farenheit!
      😉

  2. miremirc

    Multumesc 🙂
    1.) blaturile nu se insiropeaza
    2.) tortul are 3 kg.

  3. Alina

    Foarte consistent!

  4. Preda

    In ciocolată cu frișcă nu se pune deloc gelatina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.