Prajitura Carpati

Share on Facebook2.6kShare on Google+8Pin on Pinterest70Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn8
IMG_3210
Foi :
3 oua
1 cana zahar (1 cana = 250 ml)
1 cana ulei
1 cana lapte
1 lgt bicarbonat stins cu putin otet
1200 g faina (in reteta scria faina cat cuprinde, eu am cantarit-o)
 
Crema caramel :
1 kg zahar
5 lg apa
2 l lapte
16 lg faina
500 g margarina
esenta de rom
 
Decor :
cocos
 
Mod de preparare :
Foi : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, timp de 5 minute, adaugam apoi uleiul treptat, mixand mereu, laptele, bicarbonatul stins, iar la final incorporam faina tot treptat. Obtinem un aluat, pe care il impartim in 10 bile.
 
IMG_3125
IMG_3126
IMG_3127
IMG_3129
 Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe fundul unei tavi (30*34 cm ) unsa cu putin ulei, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, apoi o coacem la foc mediu, circa 3 minute .
 
IMG_3131
IMG_3133
IMG_3137
  Crema caramel : intr-o cratita de circa 6 l , caramelizam zaharul impreuna cu cele 5 lg de apa.
 
IMG_3147
 Adaugam treptat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu.
 
IMG_3148
 Incorporam laptele tot treptat, amestecand mereu.
 
IMG_3149
 Dupa ce crema s-a ingrosat, luam cratita de pe foc,  adaugam margarina (eu am folosit 300 g margarina si 200 g unt) si esenta de rom (1 fiola de la Dr.Oetker ). Mixam pana cand crema este omogena.
 
IMG_3152
 
IMG_3153
       Crema fierbinte se pune intre foi (ultima foaie ramane goala),  iar restul de crema ramas se pastreaza pentru a doua zi, cand vom lipii partile prajiturii si o vom imbraca tot in crema. Eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz, apoi prajitura am asamblat-o in aceeasi tava.
Am pus circa 2 polonice de crema pe fiecare foaie. Mi-a ramas pentru lipituri si imbracat prajitura mai mult de o cana mare de crema. La sfarsit, punem o greutate peste foile umplute cu crema si lasam la rece .
 
IMG_3154
IMG_3156
 A doua zi, rasturnam prajitura pe o alta tava, o taiem pe lungime de 2 ori, astfel incat sa obtinem 3 dreptunghiuri . Fiecare dreptunghi se aseza pe marginea mesei si se taie oblic, pe lungime.
 
IMG_3157
 
IMG_3160
 Cele 2 parti obtinute, se aseaza cu varfurile in sus si se lipesc pe mijloc,” spate in spate ” ca sa zic asa .
Imbracam prajitura in crema, apoi presaram cocos peste ea.
 
IMG_3161
IMG_3163
IMG_3164
IMG_3210
 
IMG_3238
 
Spor la incercat minunatia aceasta de prajitura  😀   !!!
 
Sursa mea : http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2012/01/prajitura-carpati.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

4 Responses to Prajitura Carpati

  1. Lang Mina

    Wooow,ce bine arata!Trebuie neaparat sa o fac si eu,prea ma tenteaza!

  2. Postolache Violeta

    Arata fabulos, iar fotografiile sunt de 24 cu plus, felicitari!!! Am salvat-o abia astept o ocazie sa o execut!

  3. anca

    As dori sa o in cerc si eu, dar cantitatea mi se pare foarte multa pentru necesitatile mele. As putea face reteta la jumatate de cantitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.