Tort alb

 

IMG_2945-1024x682

Bezea :

6 albusuri

225 g zahar

1/2 lgt otet

 

Crema :

6 galbenusuri

6 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 lg faina

150 ml lapte rece

150 g unt

200 ml frisca lichida

125 g nuci macinate

 

Decor :

400 ml frisca lichida

 

Mod de preparare :

Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi cate 2 linguri de zahar , mixand pana se topeste, apoi inca 2 si tot asa pana incorporam tot zaharul. La final adaugam otetul picatura cu picatura, mixand mereu. Trebuie sa obtinem o bezea tare, pe care o intindem cu grija intr-o forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_2882

IMG_2883

IMG_2884

Introducem bezeaua in cuptorul preancalzit , la foc mic, timp de 20-30 minute, dupa care inchidem aragazul si lasam bezeaua in cuptor inca 30 minute. Atentie sa nu se arda.

IMG_2886

Crema : intr-o craticioara mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece, apoi punem pe foc mic craticioara, amestecand mereu , pana cand crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca.

IMG_2878

IMG_2880

Untul de la temperature camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita.

IMG_2888

Peste aceasta crema adaugam frisca batuta spuma. Compozitia o impartim in 2. O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu nucile macinate.

IMG_2889 IMG_2890

Asamblare : bezea- crema cu nuci – crema galbena- frisca batuta spuma.

IMG_2894

IMG_2904

IMG_2945

IMG_2970

Spor la incercat acest tort pentru ca este absolut delicious ! 🙂

 

Sursa mea : Geta Spatar , careia ii multumesc (din nou, pentru ca imi furnizeaza retete :D)

!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

5 Responses to Tort alb

  1. gaby_d

    Divin!!! E fix pe gustul meu!
    La multi ani Mirelutzo!

  2. Mihaela

    Bezeaua, dragostea mea ! Cred ca este minunat! O sa raman cu gandul la el pana mai slabesc !

  3. Rocsy Ciobanu

    La multi ani! Cred ca se topeste in gura nu alta!

  4. TeoBucatar

    Foarte frumos si cu siguranta un deliciu!
    La multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.