Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Blat nuci :
8 albusuri
10 lg zahar
2 lg ulei
3 1/2 lg faina
3 1/2 lg pesmet
1/2 plic praf de copt
120 g nuci prajite
 
400 g Nutella
250 g biscuiti
 
Crema :
8 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
3 lg faina
1 plic budinca de vanilie
250 g unt
2 lg cacao
 
Decor :
200 ml frisca lihida
ciocolata rasa
 
Mod de preparare :
Blat nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se dizolva si uleiul treptat. La sfarsit incorporam cu ajutorul unei linguri : faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile prajite si macinate mai mare. Intindem compozitia intr-o tava (26*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
IMG_0919
IMG_0920
IMG_0921
IMG_0922
Blatul fierbinte il scoatem cu grija de pe hartia de copt si imediat intindem Nutella peste el. Dam la frigider pana se intareste Nutella.
IMG_0923
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina si praful de budinca de vanilie dizolvate in laptele rece. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. daca cumva are cocoloase, folosim mixerul .
IMG_0917
IMG_0918
Crema obtinuta o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine, apoi crema o impartim in 2 . O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu cele 2 lg de cacao.
IMG_0925
IMG_0926
Peste Nutella rece, intindem crema galbena, asezam un strat de biscuiti apoi crema cu cacao.
IMG_0928
IMG_0930
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata .
Decor : frisca o mixam spuma si o intindem peste prajitura. Peste frisca presaram ciocolata rasa.
Taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
 
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea : http://cakehouse.ro/kinder-bueno/
 
 
 
Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
fb-share-icon20

16 Comentarii

  1. Mihaela

    Super delicioasa! Si usor de facut 🙂

    Răspuns
  2. Mihaela

    arata excelent, am s-o incerc si eu !

    Răspuns
  3. Maria

    Arata bine si este foarte buna

    Răspuns
  4. Maria

    Am facut prajitura si mi-a iesit excelent. Am mancat-o prima data la o prietena si am cerut reteta. Ea mi-a zis de site-ul tau.
    Eu am injumatatit cantitatile sa nu fie prea mult, si mi-a iesit totul cum trebuia!
    Felicitari si multumim!

    Răspuns
    • miremirc

      Ma bucur ca ai incercat reteta ! 🙂 Multumesc pentru apreciere .

      Răspuns
  5. Anamaria

    Cele 2 linguri de ulei cand se pun?

    Răspuns
    • miremirc

      dupa zahar. am modificat si in reteta .
      mersi mult:)

      Răspuns
  6. drag

    Foarte buna.Am incercat multe din prajiturile si torturile tale si toate au iesit foarte bune si aspectuoase.

    Răspuns
    • miremirc

      multumesc de aprecieri ! 🙂

      Răspuns
  7. Gabi

    Eu am incercat reteta de mai multe ori. E supeeer!!!

    Răspuns
  8. CARMEN

    E foarte buna. Felicitari pentru retete. Am incercat mai multe si de atunic te urmaresc mereu. De ce nu mai putem lista retetele ?

    Răspuns
    • miremirc

      multumesc 🙂 incerc sa rezolv problema cat de curand.

      Răspuns
  9. Rebeca Cristea

    Biscuitii nu trebuie inmuiati in prealabil? Ce fel de biscuiti recomandati? Cat % grasime sa aiba untul? Multumesc! 🙂

    Răspuns
  10. Neli

    Am facut prajitura! Este foarte buna! Eu am insiropat biscuitii cu cafea pentru ca trebuia sa servesc prajitura in ziua in care am facut-o. Multumesc frumos pentru reteta!

    Răspuns
    • miremirc

      Cu mult drag 🙂 si multumesc si eu ca ma urmariti 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email0