Prajitura Fantastica

IMG_1785

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
4 lg apa fiarta
4 lg faina
1 lg cacao

Bezea :
6 albusuri
220 g zahar
100 g nuci prajite si taiate
1 cana visine scurse din compot
1 cana faina (1 cana = 200 ml)

Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt

Glazura :
160 g ciocolata
20 g unt
50 ml frisca lichida

Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste ,galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

IMG_1741

IMG_1742

IMG_1743

        Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

IMG_1744

IMG_1745

IMG_1748

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.

IMG_1747

Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca .
Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.

IMG_1749

IMG_1750

       Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
       Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura

IMG_1753

IMG_1757

Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi taiem si servim.

IMG_1785

Foarte buna ! Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa mea : revista Practic .

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

11 Responses to Prajitura Fantastica

  1. Rocsy Ciobanu

    Este o prajitura cu adevarat fantastica. Bravooo!

  2. Laura Nechita

    Eu …sunt fascinata de tot ce prepari tu. de multe ori am incercat retete de la tine, toate sunt o incantare. Deci, pe langa aceasta prajitura, tu esti fantastica! Big like pt tot ce iese din manutele tale! Te pup!

  3. Margot Marin

    Te rog sa-mi spui daca e vorba de apa fiarta si racita, apa fierbinte sau apa calduta. E un amanunt important care poate ruina prajitura. Multumesc.

    • miremirc

      e vorba de apa fiarta adaugata lingura cu lingura in compozitie 🙂

  4. Ilisiufelicia

    Apa fiarta se pune racita sau calduta?

  5. Ilisiufelicia

    Cat timp se coace blatul cu cacao si bezea ? La cate grade? Multumesc

    • miremirc

      180 grade Celsius;blatul cacao circa 20 minute, iar bezeaua circa 10-15 minute.La bezea trebuie mai multa atentie pentru a nu se arde. Spor la prajiturit ! 🙂

  6. ioana

    as vrea sa stiu daca la bezea se pune praf de copt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.