Tort cu caramel si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1060-300x199

Blat vanilie si cacao :
225 g unt (82% grasime)
200 g zahar
80 g migdale macinate
180 g faina
1 lgt praf de copt
3 oua
150 g iaurt
1 lgt esenta de vanilie
3 lg cu varf cacao neagra
Blat caramel si caramel-cacao :
225 g unt (82% grasime)
150 g zahar de melasa
50 g zahar brun
80 g migdale macinate
180 g faina
1 lgt praf de copt
3 oua
150 g iaurt
1 lgt esenta de vanilie
1 lgt cacao

Crema caramel :
150 g miere
150 g zahar
150 ml smantana (20% grasime)
30 g unt
1 lg amidon de porumb
100 ml lapte

Glazura :
160 g ciocolata neagra (75% cacao)
250 g mascarpone

Mod de preparare :
        Blat vanilie si cacao : intr-un castron amestecam gaina, praful de copt si migdalele macinate.
Separat, in alt caston mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, apoi adaugam cate un ou pe rand, mixand mereu, apoi esenta de vanilie (am folosit Finess de la Dr.Oetker- 1 pliculet).

IMG_1001

IMG_1002

Peste compozitia obtinuta, adaugam o parte din fainuri, amestecam putin, apoi o parte din iaurt si repatam pana omogenizam toate ingredientele.

IMG_1003

IMG_1004

Compozitia obtinuta o impartim in 2. O parte ramane de vanilie, iar o parte o amestecam cu cele 3 lg de cacao.

IMG_1005

Coacem cele 2 compozitii, separat, intr-o forma rotunda (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_1006

IMG_1007

IMG_1008

IMG_1009

        Blat caramel si caramel-cacao : procedam intocmai ca la cele 2 blaturi de mai sus: faina o amestecam cu praful de copt si migdalele macinate.
Untul il mixam cu zaharul de melasa si zaharul brun,cateva minute, apoi adaugam cate un ou treptat si esenta de vanilie. Peste incorporam o parte din fainuri, amestecam usor de cateva ori, apoi o parte din iaurt si repetam pana omogenizam. Din nou compozitia o impartim in 2. O parte ramane caramel , iar o parte o amestecam cu 1 lgt cacao. Coacem din nou , separat 2 blaturi, in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

IMG_1010

IMG_1011

IMG_1012

IMG_1013

IMG_1014

IMG_1015

Coacem blatul de caramel, apoi pe cel de caramel-cacao.

IMG_1017

IMG_1018

IMG_1019

IMG_1020

       Crema caramel : intr-o craticioara amestecam miera, zaharul, untul si smantana . Punem pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce crema se inchide la culoare si are gust de caramel(eu am tinut pe foc circa 45 minute). Luam de pe foc si adaugam in fir subtire, amidonul amestecat cu laptele rece. Punem din nou pe foc(15 minute), pana ce crema se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca , timp in care caramelul se mai intareste .

 Glazura : intr-o craticioara amestecam ciocolata bucatele impreuna cu 1,5 lg mascarpone. Amestecam pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, si amestecam cu restul de mascarpone.

IMG_1021

IMG_1022

       Asamblare : blat de vanilie-1/3caramel-blat caramel-1/3caramel-blat caramel cacao-1/3caramel-blat cacao.
Imbracam tortul in glazura si lasam la rece.

IMG_1026

IMG_1030

IMG_1043

IMG_1049

IMG_1060

Delicios , cu gust pronuntat de caramel si ciocolata ! Spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa mea : http://www.retetedesuflet.ro/tort-cu-blat-de-iaurt-crema-de-caramel-si-ciocolata-cake-with-yogurt-and-caramel-filling/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Tort cu caramel si ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.