Chec cu portocale si glazura

IMG_1135

Ingrediente :

3 oua
180 g zahar
180 ml suc stors din portocala
coaja rasa de la 2 portocale
130 ml ulei
250 g faina
50 g amidon de porumb
1 plic praf de copt
1 vf cutit de bicarbonat
1 lg cu varf cacao

Glazura :
200 g zahar pudra
1 lamaie

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi sucul stors din portocale, coaja rasa de portocale, iar la final faina amestecata cu praful de copt , amidonul si bicarbonatul. Omogenizam si turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, jumatate din compozitie.

IMG_1107

IMG_1108

IMG_1109

Peste compozitia din forma turnam restul de compozitie ramasa amestecata cu pudra de cacao.

IMG_1110

IMG_1111

Dam forma cu chec la cuptor, pentru circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_1112

Lasam checul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.
Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat suc stort dintr-o lamaie, amestecand pana obtinem o glazura alba, de consistenta unei smantani. O lasam sa se intareasca, apoi putem taia si servi.

IMG_1115

IMG_1122

IMG_1124

IMG_1135

Cine doreste, poate inlocui glazura alba cu glazura de ciocolata (100 g ciocolata, 1 lg unt, 2 lg lapte) sau poate presara peste el zahar pudra. 🙂

 

Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2013/09/chec-cu-portocale.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Chec cu portocale si glazura

  1. Aurica

    hhhmmm, cremos, delicios si apetisant de bun, sa tot mananci in perioada asta la desert aceasta reteta de chec 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.