Cheesecake cu afine

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0392

Crusta :
250 g biscuiti de ciocolata BelVitaStart
120 g unt

Umplutura :
500 g branza de vaci
3 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
2 lg zeama de lamaie
200 g zahar pudra
1 lg gris
2 lg gem de afine
200 g afine proaspete

Mod de preparare :
Crusta : macinam biscuitii si apoi ii amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. In forma rotunda (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt , intindem crusta si o nivelam cu ajutorul unei linguri.

IMG_0338

IMG_0343

Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, branza de vaci, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.

IMG_0339

IMG_0341

IMG_0342

Omogenizam cu ajutorul unei linguri, apoi intindem peste crusta jumatate din crema. Peste ea asezam afinele spalate amestecate cu gemul de afine, apoi restul de crema .

IMG_0344

IMG_0345

Dam la cuptor, la foc mediu, timp de 35 minute sau pana cand vedem ca s-a rumenit usor deasupra.

IMG_0354

Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in forma, apoi il scoatem si il putem servi.

IMG_0377

IMG_0392

IMG_0389

Pofta buna ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.