Salam de biscuiti

 
 
Ingrediente :
500 g biscuiti
3 lg cacao
200 g rahat ( optional )
100 g unt
300 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata neagra (55%)
2 lg esenta de rom
 
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
 
Mod de preparare :
Sfaramam biscuitii (ii asezam intr-o pungasi ii zdrobim cu sucitorul din lemn), apoi ii amestecam cu pudra de cacao si rahatul (cine doreste).
 
IMG_0093
 
Intr-o craticioara punem untul, zaharul, laptele si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine , pe foc, pana cand obtinem o compozitie omogena. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Turnam peste biscuiti. Amestecam cu grija.
 
IMG_0094
 
Intindem o folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei, apoi asezam cu grija compozitia de biscuiti. Rulam strans si dam la rece pentru minim 2 ore. Salamul de biscuiti il scoatem din folia de aluminiu si il asezam pe o alta folie de aluminiu pe care am presarat zahar pudra cu aroma de vanilie. Rulam salamul prin zaharul pudra, apoi il intindem usor cu mana pentru ca surplusul de zahar sa cada.
 
IMG_0096
 
 
 
 
IMG_0101
IMG_0104
 
IMG_0109
 
IMG_0119
 
 
 
       Super mega delicios ! Spor la praiturit !! 🙂
 
p.s. :  Pentru cine doreste Salam de biscuiti de post, poate inlocui untul cu margarina si laptele cu apa sau lapte de soia, lapte de cocos…, poate pune bucatele de nuci si rahat si/sau stafide. 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.