Zambet de soare

IMG_0012
Foaie alba :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 galbenus
coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
 
Foaie maro :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 ou

coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
2 lg cacao
 
Umplutura :
500 g branza de vaci grasa (sau mascarpone, ricotta)
1 plic budinca de vanilie
120 g zahar pudra
1 ou
1 albus
5 lg lapte
1 lg esenta de vanilie
3 lg zeama de lamaie
 
piersici din compot
 
Decor :
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
 
Mod de preparare :
Foaie alba : intr-un castron amestecam toate ingredientele si le framantam purin, pana formam un aluat. Acest aluat il adunam sub forma unei bile si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Foaie maro : framantam toate ingredientele putin, formam o bila si o dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura : toate ingredientele le mixam bine. Eu am folosit blenderul vertical pentru a obtine o umplutura mai fina.
Asamblare: intr-o forma (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul maro. Peste el intindem umplutura, iar peste umplutura asezam jumatati de piersici din compot (1 borcan mare de compot este la fix).
 
IMG_9981
IMG_9982
Foaia alba o intindem cu sucitorul pe o folie alimentara, apoi o asezam peste umplutura din tava.
 
IMG_9985
IMG_9987
Luam folia alimentara jos, cu grija, apoi intepam cu furculita aluatul alb, din loc in loc si dam la cuptor pentru circa 30-40 minute.
 
IMG_9988
Lasam prajiturica sa se raceasca, apoi presaram pe ea zahar pudra cu aroma de vanilie, taiem si servim.
 
IMG_0012
 
Reteta am gasit-o in revista Secretele bucatariei.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.