Blat :
200 g unt
190 g zahar
4 oua
esenta de vanilie
120 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao+ 1 lg lapte
350 g visine proaspete
1/2 lg faina
Crema :
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
6 lg zahar
250 g unt
Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
5 lg lapte
Mod de preparare : Blat : mixam spuma untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi alternam faina amestecata cu praful de copt si laptele.
Jumatate din compozitie o intindem intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. In jumatatea ramasa incorporam 2 lg cacao si 1 lg lapte si apoi o intindem peste compozitia din tava. Peste asezam din loc in loc visinele spalate, curatate de samburi si pudrate cu putina faina.
Dam prajitura la cuptor pentru circa 25-30 minute.
Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte din reteta noastra. Lasam budinca sa se raceasca. Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita. Omogenizam si intindem crema peste blatul copt si racit.
Cine doreste mai putina crema , va injumatati cantitatile. (adica : 1 plic budinca de vanilie, 300 ml lapte, 3 lg zahar, 125 g unt)
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mic . Amestecam pana se omogenizeaza , lasam putin sa se racoreasca si intindem glazura peste crema.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi.
Sursa : http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/06/prajitura-valurile-dunarii.html
super,mega,extra buna