Tort cu branza si jeleu de fructe

 

IMG_9386

Blat :
3 oua mari
80 g zahar
100 g faina

150 ml cafea indulcita (sau cappuccino)

Crema :
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
350 g branza de vaci (sau ricotta, mascarpone)
100 g migdale bucatele prajite
90 g ciocolata neagra

Jeleu fructe :
450 g fructe de padure
100 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata (10 g)

Mod de preparare :
Blat : mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam faina. Compozitia obtinuta o intindem intr-o forma de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_9240

IMG_9241

Dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu 150 ml cafea indulcita sau cappuccino.

Crema : mixam frisca lichida pana devine spuma. Peste ea adaugam branza de vaci amestecata cu zaharul pudra .Pentru a obtine o crema de branza mai fina putem folosi mixerul vertical.

IMG_9243

Din crema obtinuta luam 3 linguri pline si le amestecam cu bucati de migdale prajite si racite.

IMG_9244

Crema aceasta alba o intindem peste baltul insiropat cu cafea.

IMG_9245

In restul de crema de branza ramas punem ciocolata topita si racorita.

IMG_9246

Crema cu ciocolata o intindem peste crema cu migdale. Dam la frigider pana pregatim jeleul de fructe.

IMG_9247

IMG_9249

Jeleu de fructe : mixam cu mixerul vertical ,zaharul pudra cu fructele de padure.

IMG_9250

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Peste fructele terciuite adaugam gelatina topita si omogenizam. Turnam peste crema acest jeleu si dam tortul la frigider pentru minim 3 ore.

IMG_9251

IMG_9284

IMG_9281

IMG_9336

IMG_9386

IMG_9379

Pofta buna ! Spor la pregatit tortul ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.