Prajitura ” O noapte la Venetia “

IMG_9167

Blat cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g cocos
5 lg faina

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
200 g unt
1 lg esenta de vanilie

Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare :
Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe , iar la final incorporam faina amestecata cu nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (25*35 cm). Lasam tava deoparte si pregatim blatul de cacao.

IMG_9144

IMG_9145

Blat cacao : mixam spuma albusurile , apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia o intindem cu grija peste compozitia de cocos si apoi dam tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_9147

IMG_9148

IMG_9150

IMG_9153

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie . Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema de oua racita.

IMG_9151

IMG_9152

IMG_9157

IMG_9159

Crema o intindem peste blatul racit si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura .

IMG_9160

Glazura : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic, pana se topesc. Omogenizam si intindem glazura obtinuta peste crema.

IMG_9165

IMG_9167

IMG_9235

Excelenta ! 🙂 Spor la gatit !

Sursa : http://alfinuta.blogspot.ro/2009/01/prajitura-o-noapte-la-venetia.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Prajitura ” O noapte la Venetia “

  1. Ioana

    am facut blatul.. dar blatul cu cocos nu a iesit asa crescut si frumos… 🙁 desi am resprectat reteta intocmai.. hm

  2. Pingback: Prajitura cu nuca de cocos si glazura de ciocolata | Artă și savoare

  3. Andreea

    pot folosi rama pentru prajituri in loc de unt?

Leave a Reply to Andreea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.