Prajitura cu cirese si bezea

IMG_9637

Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris

Bezea :
3 albusuri
180 g zahar

Mod de preparare :
Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.

IMG_9589

IMG_9590

IMG_9591

Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).

IMG_9596

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.

IMG_9597

Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).

IMG_9598

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.

IMG_9614

IMG_9637

Sursa mea : caietul cu retete al mamei mele .

Spor la incercat ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.