Prajitura Snickers

Print Friendly, PDF & Email

IMG_8989

Blat :
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
5 lg faina
1 plic praf de copt

200 g ciocolata alba
5 lg ulei

Caramel :
7 lg zahar
300 g unt

9 galbenusuri
8 lg zahar

300 g nuci prajite

Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste zaharul . La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, amestecand cu o lingura compozitia, apoi o intindem intr-o tava (28*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor.

IMG_8905

IMG_8906

IMG_8907

Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si uleiul. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi o intindem peste blat.

IMG_8908

Dam prajitura la frigider pana se intareste ciocolata alba.
Caramel : topim cele 7 lg de zahar, apoi adaugam untul. Lasam pe foc, amestecand mereu, pana obtinem un caramel.

IMG_8910

IMG_8911

Peste acest caramel turnam in fir subtire, amestecand mereu galbenusurile mixate spuma cu cele 8 linguri de zahar.

IMG_8913

Lasam pe foc circa 3-4 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam nucile prajite si taiate.

IMG_8916

Caramelul cu nuci prajite obtinut il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand in el. Dupa ce se raceste se intareste .

IMG_8918

Caramelul il intindem peste ciocolata alba intarita si dam din nou prajitura la frigider.

IMG_8919

Glazura : ingredientele le topim pe foc mic, apoi glazura o lasam sa se racoreasca putin, dupa care o intindem peste caramelul cu nuci .

IMG_8946

Lasam din nou prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi putem taia si servi.

IMG_8971

IMG_8989

Reteta am preluat-o de la Sydonia.
Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.