Prajitura cu bezea si caramel

 

IMG_8874

Blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
1 lg rom

 

Sirop :
150 ml apa
3 lg zahar
2 lg rom

Crema :
7 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 lg cacao
300 ml lapte
250 g unt
100 g ciocolata cu lapte
100 g nuci prajite

Bezea :
7 albusuri
14 lg zahar
2 lg apa

Decor :
50 g ciocolata topita
sau
decoratiuni de ciocolata etc

Mod de preparare
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand mereu pana se topeste, incorporam pe rand galnbenusurile, rom-ul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o intindem intr-o tava dreptunghiulara (26*39 cm ) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.

IMG_8820

IMG_8821

IMG_8823

IMG_8826

 Sirop : fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, luam de pe foc, adaugam rom-ul si lasam sa se raceasca.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul praf, apoi peste ele adaugam pudra de cacao dizolvata in laptele rece. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa crema.

IMG_8827

IMG_8828

Luam cratita de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam crema sa se raceasca.

IMG_8829

IMG_8830

Untul moale de la temperatura camerei il ixam putin si peste el adaugam cate o lingura din crema racita. La sfarsit adaugam nucile prajite si tocate .

IMG_8834

IMG_8835

Crema o intindem peste blatul insiropat.

IMG_8836

 Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu 7 linguri de zahar.
Separat, intr-o craticioara topim celelalte 7 linguri de zahar ramase si adaugam 2 linguri apa rece. Amestecam bine si acest sirop obtinut il turnam in fir subtire peste bezeaua tare, mixand repede.

IMG_8837

IMG_8838

Bezeaua o intindem peste crema .

IMG_8841

Decor : cioclata topita sau decoratiuni de ciocolata.

IMG_8844

IMG_8874

IMG_8886

Reteta am preluat-o din revista Practic in bucatarie nr.7/2009.

O reteta rapida si delicioasa ! 🙂

Pofta buna !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.