Pasca cu branza si stafide

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest8Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

IMG_8684

 

Aluat :

600 g faina
25 g drojdie proaspata
300 ml lapte caldut
80 g zahar
2 galbenusuri
1/2 lg sare
150 g unt topit
3 lg rom
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala

Umplutura :
500 g branza de vaci
100 g zahar
3 oua
2 lg rase de amidon alimentar (sau faina)
50 g stafide
1 lg rom
2 lg esenta de vanilie

Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte

Mod de preparare :
     Aluat : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si putina faina. Amestecam si lasam la dospit pentru 10-15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam ingredientele, inclusiv maia-ua. Framantam timp de 20 minute, apoi impartim aluatul in 2 . Ungem cu putin ulei cele 2 bile de aluat , le asezam in castron si le acoperim cu un prosop. Lasam la crescut pentru 1 ora.

IMG_8647

 

IMG_8648

 

IMG_8650
    Umplutura : amestecam ingredientele .
   Asamblare : o jumatate de aluat il intindem cu mainile in forma rotunda (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt. Cea de a doua jumatate de aluat o impartim in 2 , formam suluri lungi , le impletim, apoi le asezam de jur inprejurul formei rotunde.

IMG_8656

Umplutura o turnam in mijlocul aluatului.  Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

IMG_8658

Dam la cuptor pasca pentru 30-40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

IMG_8663

 

Dupa ce scoatem pasca din cuptor o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se raceasca.

IMG_8664

 

IMG_8684

 

IMG_8699

 

Paste fericit alaturi de familie si de cei dragi ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.