Prajitura Mazurek

IMG_8375

Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece

Umplutura :
500 g branza de vaci
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g iaurt simplu
1/2 plic budinca de vanilie

gem de capsuni

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron frecam untul moale (la temperatura camerei) cu faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si apa rece treptat, pana cand obtinem un aluat.Aluatul il impartim in 2 parti : treisfert si un sfert.

IMG_8340

IMG_8341

IMG_8342

Dam aluatul la rece pentru 30 minute.
Umplutura : amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul , iar la final praful de budinca de vanilie.

IMG_8343 IMG_8344 IMG_8346

Asamblare : intr-o tava dreptunghiulara (22*35 cm) intindem bila de aluat mai mare, cu mainile, apoi o ungem cu gem de capsuni.

IMG_8345 IMG_8347

Peste gemul de capsuni intindem umplutura, apoi bila de aluat mica o radem peste (pe ochiurile mari de la razatoarea de inox).

IMG_8348 IMG_8349

Coacem prajitura , timp de 40 minute, la 180 grade.

IMG_8350

Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar pudra. Taiem si servim.

IMG_8353

IMG_8354

IMG_8421

IMG_8375

Un deliciu ! :
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

Sursa : revista Secretele bucatariei 1/2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.