Prajitura cu cocos si cacao

IMG_8300

Blat cacao :
3 oua
6 lg zahar
3 lg apa rece
5 lg faina
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)

Blat cocos :
2 albusuri
2 lg zahar
50 g cocos
1 lg faina

Crema :
2 oua
2 galbenusuri
100 g zahar
1 lg cacao
150 g unt

Decor :
betisoare de cacao
cocos

Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, apa treptat, mixand mereu, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Ingredientele uscate le amestecam cu o lingura , nu cu mixerul.

IMG_8285

IMG_8286

Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt .

IMG_8287

 Blat de cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la final incorporam faina amestecata cu cocos-ul.

IMG_8288

IMG_8289

Din aceasta compozitie punem cate o lingura, din loc in loc, peste blatul de cacao.

IMG_8290

Dam tava la cuptor pana se coace prajitura. (15-20 min)

IMG_8294

 Crema : pe aburi (sau intr-o cratita cu fund dublu, pe foc mic ) punem cele 2 oua, galbenusurile, zaharul si pudra de cacao, pana se ingroasa putin . Lasam crema sa se raceasca.

IMG_8291

IMG_8293

Separat, in alt recipient, mixam putin untul, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza.

IMG_8295

IMG_8296

Crema o intindem peste blatul copt si racit.

IMG_8297

 Decor : presaram betisoare de cacao si nuca de cocos. Dam la rece minim 2 ore, apoi servim .

IMG_8298

IMG_8322

IMG_8300

Pofta buna !

Sursa : Sydonia (din pacate nu mai exista blogul ei…au ramas doar retetele pe net)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.