Prajitura Figaro

Print Friendly, PDF & Email

IMG_8138

Blat :
5 galbenusuri
100 g zahar
100 g unt (sau 100 ml ulei)
50 ml lapte
150 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1/2 lgt otet

100 g nuci prajite
gem de caise (sau prune)

Bezea :
5 albusuri
100 g zahar

Decor :
cacao
ciocolata alba rasa

Mod de preparare :
Blat : mixam galbenusurile, intr-un castron, cu zaharul , adaugam apoi untul topit si racorit (sau uleiul topit) treptat, laptele, iar la final faina si praful de copt stins cu otetul. Omogenizam si turnam compozitia in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_8113

IMG_8114

IMG_8115

IMG_8116

Peste aceasta compozitie presaram nucile prajite si maruntite, apoi dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu.

IMG_8117

Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si ungem cu gem de caise peste nuci .

IMG_8118

IMG_8119

Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Bezeaua o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru circa 15 minute.

IMG_8120

IMG_8121

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao si ciocolata alba rasa.

IMG_8126

IMG_8127

IMG_8133

IMG_8138

Pofta buna ! Spor la incercat prajitura ! 🙂
Va astept cu impresii ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

2 Responses to Prajitura Figaro

  1. alex

    Cat gem se pune?

    • miremirc

      cat sa acopere aluatul (cred ca circa 5-6 linguri)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.