Tort cu miere si praline

Print Friendly, PDF & Email

IMG_8099

Blat :
3 oua
100 g miere lichida
130 g unt topit
5 lg lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1/2 lgt ghimbir macinat
1 lgt scortisoara

 

Crema :
400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
100 g praline
1 plic gelatina granulata (10 g)
4 lg cu varf zahar pudra (sau 2 lg cu varf zahar pudra pentru frisca lichida)

 

Decor :
50 g ciocolata neagra
1 lg miere
20 g unt

 

Mod de preparare :

Blat : mixam ouale cu mierea lichida, adaugam untul topit si racit, laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copr, praful de sare, scortisoara si ghimbirul.

IMG_8012

IMG_8013

IMG_8014

Compozitia o turnam intr-o forma de tort (d=24 cm) si o dam la cuptor pana devine aurie deasupra.

IMG_8015

IMG_8017

Dupa ce blatul s-a racit, decupam cu ajutorul unui cutit bine ascutit, partea de deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scobim miezul blatului. ” Capacul ” decupat si miezul le sfaramam intre degetele de la maini, intr-un castron.

IMG_8023

Crema : mixam smantana pentru frisca spuma tare, adaugam apoi zaharul pudra, iar la final gelatina hidratata in 50 ml apa rce si apoi topita pe foc mic, fara a o da in clocot.
In gelatina topita adaugam 2 lg din frisca batuta spuma , apoi o amestecam cu restul de frisca. Incorporam pralinele taiate bucati.
Cine foloseste smantana pentru frisca adauga 4 lg zahar pudra , iar pentru frisca lichida 2 lg zahar pudra.

IMG_8029

IMG_8026

IMG_8030

Cu aceasta crema umplem tortul, punand cat mai multa crema in interior, si apoi modelam , pentru a obtine o movila.

IMG_8032

Sub tort asezam fasii de hartie, pentru a nu se murdari platoul.
Peste crema presaram blatul sfaramat, iar cu ajutorul mainilor presam putin.

IMG_8036

Decor : ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza.

IMG_8038

Cu o lingura facem linii peste tort. (eu am pus mai multa glazura, chiar am vrut sa-l invelesc in ciocolata…) Eventual cine doreste poate sa il decoreze si cu linii de ciocolata alba.

IMG_8040

Dam torul la rece pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.

IMG_8068

IMG_8108

IMG_8099

Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.