Mucenici moldovenesti

IMG_8005

Aluat :
600 g faina
30 g drojdie proaspata
8 lg zahar
250-300 ml lapte caldut
2 oua
8 lg ulei (sau unt topit)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/4 lgt sare

 

Uns deasupra :
1 ou

100 ml miere lichida
1 lgt scortisoara
8 lg nuci macinate

 

Mod de preparare :

             Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si faina. Lasam la dospit 10-15 minute.( eu am facut portie dubla ) .
Intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente, untul topit (sau uleiul) se incorporeaza ultimul. Framantam (15 minute) pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Aluatul il lasam la crescut, timp de 30 minute, acoperit cu un prosop curat, ferit de curenti de aer rece.

IMG_7834

IMG_7835

IMG_7837

IMG_7908

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il rulam sul si taiem bucati , din care facem cifra 8.

IMG_7910

Mucenicii ii lasam in tava la dospit pentru 20 minute, apoi ii ungem cu ou batut si ii dam la cuptor, pana se rumenesc.

IMG_7913

IMG_7914

Mucenicii fierbinti ii pensulam cu miere lichida amestecata cu scortisoara, iar deasupra presaram nuci macinate.

IMG_7915

IMG_7938

Lasam mucenicii sa se racoreasaca putin si ii servim.

IMG_7924

IMG_7973

IMG_8005

Pentru cine doreste Mucenicii insiropati : 200 ml apa, 100 g zahar si 2 lg miere se fierb pe foc, timp de 3-5 minute.

Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.