Painici cu branza si marar

Share on Facebook73Share on Google+0Pin on Pinterest4Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

IMG_7682

Ingrediente :
600 g faina
300 ml lapte caldut
150 g branza de vaci
25 g drojdie proaspata
2 lg unt
1 lgt zahar
1 lgt sare
2 lg marar verde tocat

Uns deasupra :
1 ou

Mod de preparare :
Drojdia o amestecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina. O lasam la dospit 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam toate ingredientele. Untul topit si racorit se adauga ultimul.

IMG_7640

IMG_7641

Framantam un aluat elastic si omogen (10 minute), apoi il asezam in castron, acoperit cu un prosop curat, langa o sursa de caldura, pentru 40 minute.

IMG_7642

IMG_7644

Aluatul crescut il rasturnam pe masa pudrata cu faina, il rulam si il impartim in 5 bucati egale. Fiecare bucata o rulam sul si o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Crestam de cateva ori fiecare painica si lasam la crescut pentru 15 minute.

IMG_7647

IMG_7651

Uns deasupra : dupa 15 minute ungem painicile pe deasupra cu ou batut si le dam la cuptor (preincalzit dinainte) pentru 35-45 minute.

IMG_7654

IMG_7709

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop curata si le lasam sa se raceasca.

IMG_7660

IMG_7682

IMG_7686

Painicile cu branza si marar sunt foarte pufoase si moi, ideale pentru un mic dejun 🙂
Pofta buna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.