Gogosi in caramel

Print Friendly, PDF & Email

IMG_7790

Aluat :
500 g faina
230 ml lapte caldut
40 g unt topit
100 g zahar
1/2 lgt rasa de sare
20 g drojdie proaspata
1 lg rom
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Umplutura :
9 prune (de la congelator)
zahar pudra

Uns forma de copt si gogosile :
unt

Caramel :
6 lg zahar
6 lg apa
2 lg unt

Mod de preparare :
Aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte caldut si putina faina. Lasam la dospit pentru 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam toate ingredientele (zaharul topit in laptele caldut) , untul topit si racorit se incorporeaza la sfarsit. Framantam un aluat elastic si omogen (15 minute am framantat eu), pe care il lasam la dospit in castron, acoperit cu un prosop curat, timp de 30 minute, la loc ferit de curenti de aer reci.

IMG_7711

IMG_7713

IMG_7714

IMG_7715

Aluatul dospit il cantarim si apoi il impartim in 9 parti. Din fiecare parte forma bile de aluat, pe care apoi le intindem cu sucitorul, iar in mijloc asezam o pruna (fara samburi) in care punem 1/2 lgt zahar pudra. Eu am pus putin zahar si peste pruna.. Formam bila si o asezam in forma unsa cu unt moale.

IMG_7716

IMG_7717

IMG_7718

Lasam gogosile la crescut pentru 15 minute, apoi le ungem cu unt deasupra si le dam la cuptor, pana se rumenesc frumos.
Caramel : caramelizam cele 6 lg de zahar, apoi adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam 2 lg de unt, amestecand pana se topeste untul. Acest caramel il turnam in spatiul dintre gogosile fierbinti, scoase din cuptor. Acoperim cu un prosop curat si lasam gogosile sa se raceasca, apoi le putem servim 🙂

IMG_7720

IMG_7723

IMG_7790

IMG_7793

Sursa mea : Revista Click Nr.8/aug.2012.
O reteta super buna si pufoasa.
Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.