Gogosi cu branza coapte

IMG_7539

Ingrediente :
300 g faina
225 g branza de vaci
coaja rasa de la 1 lamaie
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
7 g drojdie uscata (15 g drojdie proaspata).
100 ml lapte

 

Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
Intr-un castron framantam toate ingredientele, pana obtinem un aluat omogen. Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat sau folie alimentara, la loc ferit de curent de aer rece.

IMG_7495

IMG_7496

IMG_7505

Rasturnam aluatul dospit pe masa pe care am presarat faina. Pudram si deasupra cu putina faina (eu am pus putin cam multa) si intindem aluatul cu mainile, intr-un strat de 1-1,5 cm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde de inox (d=6 cm) .

IMG_7507

IMG_7509

Gogosile le asezam intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasam gogosile la dospit pentru circa 45 minute, apoi le dam la cuptor pentru 20 minute.

IMG_7513

IMG_7518

Dupa ce le-am scos din cuptor le acoperim cu un prosop curat (10 minute), apoi le pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie din abundenta. Aluatul in interior nu este prea dulce, dar se compenseaza cu zaharul din exterior 🙂

IMG_7524

IMG_7536

IMG_7539

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.