Semilune

Print Friendly, PDF & Email

IMG_7382

Ingrediente :
3 oua ( 160 g cantarite )
160 g zahar pudra
160 g unt
160 g faina
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare

Pudrat deasupra :
50 g nuci macinate
1 lg zahar

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Simplu 🙂

IMG_7340 IMG_7341 IMG_7342 IMG_7343

Compozitia obtinuta o turnnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma rotunda cu d=22 cm, dar puteti folosi o forma dreptunghiulara 20*25 cm).
Deasupra presaram nuci macinate si zahar . Dam la cuptor . Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este coapta.

IMG_7344 IMG_7346

Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o scoatem. Cu ajutorul unei forme de inox cu d=6 cm, decupam semilune.

IMG_7378

IMG_7382

Absolut pufoase si delicioase ! Langa o ceasca de cafea merg de minune 😉

Pofta buna !

 

Sursele mele de inspiratie :

http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/01/retetele-copilariei-semiluna.html

Prajitura bunicii – Semiluni

Semiluna

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.