Foi cu cocos si vanilie

IMG_73271

Foi :
6 oua
6 lg zahar
6 lg ulei
6 lg faina

Crema alba :
5 albusuri
9 lg zahar
200 g cocos

Crema vanilie :
5 galbenusuri
1 plic budinca vanilie
150 g zahar
300 ml lapte
125 g unt moale

Glazura :
100 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :
              Foi : impartim cantitatile in 3 parti si coacem 3 foi astfel : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina. Coacem blatul in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_7188

IMG_7189

IMG_7190

IMG_7191

IMG_7193       Crema alba : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, apoi punem pe aburi (pana cand bezeaua devine mai tare, dar nu sfaramicioasa; se vede putin bezeaua langa cocos, in poza de mai jos). Luam de pe foc si incorporam nuca de cocos. amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

IMG_7212

Crema de vanilie : fierbem budinca de vanilie, conform instructiunilor de pe plic. La sfarsit adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine si apoi zaharul. Sau : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam praful de budinca si laptele rece. Punem pe foc mic pana se ingroasa budinca.

Acoperim cu o folie alimentara budinca (ptr a nu se forma crusta) si o lasam la rece.

IMG_7281  Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura de budinca rece. Omogenizam bine.

IMG_7282

IMG_7283 Glazura : punem toate cele 3 ingrediente intr-o craticioara, pe foc mic. Amestecam pana se topesc si obtinem o glazura.

Asamblare : foaie-crema alba-foaie-crema de vanilie-foaie-glazura de ciocolata.

IMG_7214

IMG_7284

IMG_7288 Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi taiem felii si servim.

IMG_7327

IMG_7333  O alta reteta de la tusa Cheta 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.