Calzone (Pizza impaturita)

Share on Facebook115Share on Google+0Pin on Pinterest2Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email
IMG_7265
Aluat :
500 g faina
1 plic drojdie uscata
1 lgt sare
4 lg ulei de masline
280 ml apa calduta
1 lgt zahar
 
Umplutura :
cascaval ras
telemea rasa
2 galbenusuri
ardei rosu
ardei verde
sunca

salam
ciuperci
masline
ketchup
piper
sare
oregano
busuioc
 
Uns deasupra :
1 ou
oregano
 
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron punem toate ingredientele si le framantam, timp de 10 minute. Impartim aluatul in 2 si il asezam in castronul in care am presarat putina faina. Deasupra pudram cu putina faina.
 
IMG_7194 IMG_7195 IMG_7196  Lasam aluatul la dospit pentru 15-20 minute.
IMG_7201 Putem face 2 calzone mari sau 4 mai mici. Eu am facut una mare si 2 mici.
Umplutura : cascavalul si telemeau le dam pe razatoarea mare, apoi le amestecam cu cele 2 galbenusuri de ou si cu ketchup-ul.
 
IMG_7200  Restul ingredientelor le taiem cubulete.
IMG_7198  Intindem o bucata de aluat mare si jumatate din amestecul de branzeturi., iar peste asezam jumatate din ingredientele taiate cubulete. Presaram deasupra sare, piper, oregano, busuioc etc
 
IMG_7208  Impaturim aluatul, apoi marginile le rasucim pentru a nu iesi umplutura.
 
IMG_7206 IMG_7207  Ungem aluatul cu ou batut si presaram oregano . Dupa cum v-am spus, eu am facut 2 calzone mici si 1 mare.
 
IMG_7205 IMG_7209  Dam pizza la cuptor (pornit cu 20 minute inainte), in tava tapetata cu hartie de copt, pentru circa 35-40 minute. Nu lasam aluatul la crescut dupa ce l-am asezat in tava .
IMG_7211 IMG_7255  Dupa ce scoatem pizza din cuptor o acoperim cu un prosop curat, pentru 20 minute, apoi putem servi .
 
IMG_7265IMG_7277IMG_7233
Pofta buna ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.