Bastonase cu cascaval si boia

IMG_7087Ingrediente :
300 g faina
100 g cascaval ras
10 g drojdie proaspata
1 ou
70 ml apa calduta
1/2 lgt zahar
1/2 lgt boia dulce
1 lgt rasa de sare

Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg apa

Mod de preparare :
Pregatim maia-ua: drojdia o amestecam cu zaharul, putin apa calduta si putina faina. O lasam la dospit, pentru 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam toate ingredientele si framantam un aluat omogen, elastic care nu se lipeste de maini.(eu am framantat circa 10 minute). Lasam aluatul la crescut, pentru 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat.

IMG_7041 IMG_7043 IMG_7052  Aluatul crescut, il rasturnam pe masa infainata (dar foarte putin) si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara , pe care apoi o taiem fasii lungi de 1,5/15 cm . Fiecare fasie de aluat o rulam de cateva ori, pentru a obtine un bastonas subtire si lung.

IMG_7057  Aceste bastonase le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus amestecat cu apa si le dam la copt, la foc mediu, pana devin crocante.

IMG_7061 IMG_7062 Bastonasele coapte, le scoatem pe un gratar, le lasam sa se raceasca, apoi le servim.
Absolut delicioase, usor de facut si crocante . 🙂

IMG_7096IMG_7087  Pofta buna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.