Rulada cu ciocolata

Blat :
5 oua
5 lg zahar
2 lg apa rece
2 lg rom
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
 
Crema :

200 ml frisca lichida
100 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg ness
 
Glazura :
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra
bombonele de ciocolata
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma , intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, apa si rom-ul  treptat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt. Compozitia o intindem in tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt.
 
 
Dam la cuptor pentru 10-15 minute.
 
Blatul fierbinte il rasturnam cu grija pe o hartie de copt pe care am presarat putin zahar. Rulam pe lungime, strans, cu ajutorul hartiei pergament, iar capetele hartiei le rasucim ca la saloane. Lasam blatul in hartie sa se raceasca.
 
 
       Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic, pana atinge punctul de fierbere. Dam deoparte si adaugam cicolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pana obtinem o crema omogena, apoi dam la rece, timp de 1-2 ore. Mixam crema racita, pana devine pufoasa. Cu aceasta crema umplem rulada de ciocolata.
 
 
 
        Glazura : frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza glazura. Lasam putin sa se racoreasca , apoi o intindem peste rulada. Deasupra presaram bombonele de ciocolata.
 
 
Delicioasa si simpla ! 🙂
Inspiratie  🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

11 Responses to Rulada cu ciocolata

  1. Timea

    Ce bine arata rulada ta!

  2. Simona

    Super arata ciocolatoasa ta!! Zilele astea o fac si eu!
    PUpici

  3. balogh raluka

    nu va pot tine pasul!arata super!!!!!!

  4. dulciuri si nu numai

    f bine arata! sigur e si delicioasa! niciodata nu am facut rulada pt ca nu am indemanare; poate imi fac curaj si incerc si eu

  5. Bianca

    Yamy.. ce bine arata Mirela…

  6. Anonymous

    de ce nu mi se bate frsca de la crema? frisca am tinut-o la frigider. va rog sa-mi raspundeti.

  7. Anonymous

    Mirela crema este cu cicolata?Multumesc de raspuns.

    • Mirela Goleanu

      crema este cu ciocolata, frisca si ness… scrie in reteta…

  8. cici

    Pentru crema, se face crema sau se pune lichida?

  9. miremirc

    crema rece se mixeaza 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.