Briosa sarata

Print Friendly, PDF & Email
Aluat :
250 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
sare
piper
125 g unt topit
1 ou
1 ardei kapia rosu
100 g branza de burduf
200 g pastrama de pui
250 ml smantana (24% grasime)
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, apoi adaugam celelalte ingrediente : oul, ardeiul taiat bucatele mici, pastrama taiata si ea bucatelwe mici, branza de burduf trecuta prin razatoarea mica, smantana, sarea, piperul si untul topit si racorit.
      Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop, apoi il asezam intr-o forma de briosa mare, pe care am uns-o cu putin ulei . Deasupra ungem cu oul batut (eu am pus cam 2/3 din ou) si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra .
       Acoperim cu un prosop curat briosa scoasa din cuptor, cam 20 minute. Servim langa o salata de cruditati sau fiecare cum doreste.
      Pofta buna ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Briosa sarata

  1. Simona

    ce buna trebuie sa fie..

  2. ReteteSavuroase

    Imi place foarte mult branza de burduf. Cred ca e foarte gustoasa in aceasta combinatie.

  3. Mirela Goleanu

    Simona trebuie sa o incerci 🙂
    Este foarte foarte gustoasa !

  4. Any

    Foarte frumos arata, iar ardeiul kapia i-a dat culoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.