Prajitura kinder pingui
IMG_3070

Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Citeste mai mult … >>>

Crema :
700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
15 g gelatina granulata (sau 2 plicuri intaritor pentru frisca)
3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
2 lg miere
1 lg esenta de vanilie

Glazura 1 (peste crema) :
120 g ciocolata
70 g unt
1 lg apa
2 lg ulei

Glazura 2 (decor) :
220 g ciocolata
100 g unt
3 lg ulei
1 lg apa
1 lg zahar pudra

Mod de preparare :
  Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, si zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.

   Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.

   Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit 😉 ) – altfel riscam sa se amestece cu crema.

Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.
  Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Absolut delicioasa ! 🙂

Sursa mea de inspiratie , careia ii multumesc pentru aceasta reteta deosebita.

15 Comentarii

  1. Irina (Bucataria Irinei)

    E…e…eee minunataaa! O am si eu in plan dar nu stiu cand am sa o execut… Imi fac eu timp ca prea mi-ai facut pofta!

    Răspuns
  2. Timea

    Minunata prajitura asta!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    O prajiturica tare delicioasa!!!Yummy!Pupici!

    Răspuns
  4. Adina

    De cand zic s-o fac si eu…pfff!
    Ti-a iesit super fain,bravo!:)

    Răspuns
  5. Mirela Goleanu

    Irina, Adina de-abia astept sa vad prajitura voastra pe blog 🙂
    Timea, Licuta mersi 🙂 Sunteti dragute !

    Răspuns
  6. scaune birou

    Eu unu as manaca in continu aceasta prajitura excelenta 🙂

    Răspuns
  7. Haplea

    Imi place tare mult aceasta prajitura!

    Răspuns
  8. Anonymous

    da e super! totusi,ce ai facut cu galbenusurile?

    Răspuns
  9. Emily

    Craciun fericit draga mea!

    Răspuns
  10. Mobilier Birouri

    Mmmmmm … fetita mea o sa ma indrageasca … nu stiu daca pe mine dar prajitura asta da 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      multumesc
      ma bucur si te astept sa mai incerci si alte retete 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...