Placinta cu branza de vaci si cartofi

Print Friendly, PDF & Email

Aluat :
300 g faina
150 g unt (82% grasime)
1 plic praf de copt
1 galbenus
3 lg zahar pudra
smantana cat cuprinde (2-3 lg)

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
300 g branza de vaci
250 g zahar pudra
50 g unt
4 galbenusuri
200 g cartofi fierti
esenta de vanilie
2 lg smantana
5 albusuri

2-3 lg gris

Decor :
3-4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
  Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.

  Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical.

 
 
 

La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.

 

       Asamblare : aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.

 
 

Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.

 
 
 

O reteta simpla, rapida si absolut deliciu ! Incercati-o si va veti convinge. Am preluat-o din caietul vechi al mamei 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

9 Responses to Placinta cu branza de vaci si cartofi

  1. Adela Zilahi

    Yumyum, foarte buna placintica. O seara placuta!!

  2. Dorina

    Tare mult imi pl;ac prajiturile cu branza . Prajitura ta ma imbie sa musc o bucata , dar …pofta in cui .

  3. Paula Gafitescu

    Ce frumos arata, minunat, imi plac prajiturile cu multa branza! Pup

  4. dian@

    caietele mamei tale sunt o comoara, esti o norocoasa!….si foarte talenatata la prajiturit!

  5. Delicious Flavours

    Intotdeauna va ramane printre preferatele mele, alaturi de placinta cu mere 🙂
    Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.