Tort cu ananas

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Blat : 
6 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon alimentar
4 lg cacao
2 lgt praf de copt

Crema :
500 g mascarpone
200 g smantana (acra, fermentata)
sucul de la 1 lamaie mica
250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
10 g gelatina granulata (1 plic )
200 ml frisca lichida
1 conserva ananas (850 g)

Decor :
200 ml frisca lichida
50 g cocos
bomboane de cocos
ananas proaspat

Mod de preparare Tort cu ananas :

  Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.

 

Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34*38cm) si dam la cuptor . facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti .

 

Crema : hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.
Intr-un castron mixam mascarponele, smantana cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.

 

Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare.

Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.

Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un  blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.

Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.

Decor : fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas.

Tort cu ananas
Tort cu ananas
Tort cu ananas

Sursa mea de inspiratie.
Un tort absolut delicios !

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

8 Comentarii

  1. Laura Admache

    Suuuperb!! Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust divin are acest tort!
    Pup cu drag!

    Răspuns
  2. dia_diana58

    Uuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie ai mai creat , draga Mirela …
    Blatul l-ai taiat pe verticala , asa-i ?

    Răspuns
  3. dian@

    ce frumos arata tortul!…e superrr!

    Răspuns
  4. Timea

    E foarte frumos!

    Răspuns
  5. Adela Zilahi

    Imi place sa vin aici, fiindca dau numai de minunatii! Arata minunat!! Pupicei!

    Răspuns
  6. Mirela Goleanu

    Multumesc fetelor ! 🙂 Va imbratisez cu mult drag 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1