Panna cotta cu ciocolata si cafea

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :
200 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar
2 plicuri gelatina granule (20 g)
200 g ciocolata neagra
200 ml espresso indulcit

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute
Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba.

Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca tocmai l-am facut ), ciocolata taiata bucatele mici (eu am folosit 100 g ciocolata alba si 100 g ciocolata cu lapte – asta am avut in casa, dar cine doreste o panna cotta mai inchisa la culoare trebuie sa foloseasca ciocolata neagra), amestecand pana se topeste toata ciocolata. La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita pe foc mic. (fara sa fiarba, deoarece isi pierde proprietatile) Turnam intr-o forma de chec (11*31 cm) stropita cu apa rece si tapetata cu folie alimentara sau in 8 forme de sticla.

 

Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam pe un platou de servit.

  Decor : diverse decoratiuni de ciocolata sau sirop de ciocolata .

 

Sugestie : pentru obtinerea unei panna cotta mai cremoase si mai consistente, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

9 Responses to Panna cotta cu ciocolata si cafea

  1. Akeber

    Whew! beauty, yummy.

  2. Timea

    Arata minunat!

  3. dian@

    arata tare bine panna cotta!cu siguranta gustul e minunat!

  4. Paula Gafitescu

    Superb, nici nu vreau sa ma gandesc ca bun e, ca imi place combinatie la maxim! Pup

  5. Cristina

    Cafea si ciocolata… nu puteam lipsi de la asta!

  6. Adina

    O frumusete de desert!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.