Tort rapsodia aromelor

Share on Facebook604Share on Google+0Pin on Pinterest5Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

Blat cocos :
7 albusuri
300 g zahar
3 lg apa clocotita
zeama de la 1 lamaie
70 g cocos
4 lg faina
1 plic praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Blat cacao :
3 oua
3 lg zahar
1 lg apa rece
2 lg faina
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt

Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 plic cappuccino cu rom
100 ml lapte
2 lg amidon alimentar
300 g unt

50 g stafide
50 ml rom

Decor :
50 g ciocolata
3 lg cocos

Mod de preparare :

Punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .

Blat cocos : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

 

   Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

 
 
 

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; peste adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem pe aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

 
 

Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.

 

Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.
Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.
  Asamblare : blat cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema-stafide- blat cacao- insiropat- 1/2crema-decor.

 
 

Un delicios tort cu o multime de arome 😉
Duminica placuta !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

11 Responses to Tort rapsodia aromelor

  1. carmen iordache

    Imi place mult cum arata! Gustul cred ca este demential…

  2. Fancy Cake

    Foarte frumos! Si imi place denumirea lui…

  3. Laura Nechita

    O nebunie, o frumusete! Te felicit cu toata inima pentru atatea deliciosenii. Mereu ne incanti cu ceva minunat :)TE pup

  4. Adela Zilahi

    Un alt tort minunat!! Numai minunatii!! Pupicei si o saptamana minunata!

  5. Mirela Goleanu

    Va pup fetelor ! 🙂 O saptamana frumoasa tuturor !

  6. Mirela

    Da chiar ca arata minunat ,cred ca este o incantare pt. papilelke gustative,o reteta de retinut.

  7. Delicious Flavours

    Supeeeer, un alt tort pe care-l salvez 🙂
    Felicitari din nou pentru toate nebuniile pe care le faci!
    Pupici

  8. Timea

    Super frumos tortul!

  9. Licuta Marin

    Mmm, arata perfect si e absolut delicios!!!Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.