Prajitura dospita cu mere si bezea

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

2 kg mere ionatan
5 lg zahar
scortisoara macinata

Citeste mai mult … >>>

Aluat :
5 galbenusuri
250 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
15 g drojdie proaspata
faina cat cuprinde (aproximativ 8-9 lg )
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie

Bezea :
5 albusuri
5 lg zahar

Mod de preparare :
Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).


Aluat : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi apa clocotita, drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, coaja rasa de lamaie, faina (cat sa obtinem un aluat curgator, mai gros decat o smantana – daca aluatul este prea subtire, merele nu vor ramane la suprafata), praful de copt stins cu suc de lamaie sau otet.

 
 
 
 
 
 

Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat.

 

Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.
Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul.
Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)

Lasam sa se raceasca si putem taia.
Nu pot spune decat ca este delicioasa 🙂

Sursa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Prajitura dospita cu mere si bezea

  1. dian@

    ce bine arata prajitura cu mere…delicioasa!

  2. Delicious Flavours

    Pai daca tu spui ca e delicioasa eu te cred pe cuvant, deoarece ai retete minunate pe blog 🙂
    Te pup!

  3. Rocsy Ciobanu

    Sunt o iubitoare a prajiturilor cu mere, iar a ta chiar imi place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.