Tort cupola cu branza de vaci si fructe

Share on Facebook698Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Aluat fraged :
60 g unt rece (80-82% grasime)
100 g faina
un praf de sare
30 g zahar
1 galbenus

Citeste mai mult … >>>

Rulada :
5 oua
150 g zahar
un praf de sare
150 g faina
5 lg ulei

120 g gem de cirese negre (sau alt gem)

Crema:
500 g branza de vaci
250 g mascarpone
150 g iaurt
200 g zahar pudra cu aroma de vanilie (sau mai mult…)
2 plicuri gelatina granule (20 g)
200 ml suc din compot
100 ml lichior (eu am pus Cinzano rosu)
fructe din compot ( sau banane, kiwi etc..)

Decor :
100 ml frisca lichida

Mod de preparare :
Aluat fraged: intr-un mixer punem faina, praful de sare si untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul si galbenusul de ou. Scoatem aluatul din mixer si il framantam doar cat sa-l transformam intr-o bila.

 

Pe o hartie de copt (pergament) intindem aluatul cu sucitorul, asezam deasupra bolul (d=20 cm) cu gura in jos si decupam surplusul de aluat.

 

Asezam aluatul rotund intr-o tava, intepam cu furculita din loc in loc si o dam la cuptor pentru 15-20 minute, adica pana se rumeneste putin .

 

   Rulada : intr-un castron mixam spuma albusurile de ou si praful de sare pana se intareste, adaugam apoi zaharul  mixand pana se topeste tot zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina.

Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara (d=32*36 cm sau chiar putin mai mare daca aveti) si coacem pentru 15 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce rulada s-a copt, o rasturnam pe un prosop umed, pe care am presarat putin zahar si rulam strans pe lungime. Lasam rulada in prosopul umed pana se racest, apoi o desfacem si intindem gemul de cirese negre pe ea. Rulam la loc si invelim rulada intr-o folie de aluminiu pana cand o vom taia feliute subtiri.

 

Crema : gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o punem pe foc mic ca sa o topim, fara sa dea in clocot, deoarece gelatina prin fierbere isi pierde proprietatile.
Intr-un castron mixam branza de vaci, mascarponele, iaurtul, zaharul pudra. Pentru a obtine o crema fina, vom folosi mixerul vertical. La sfarsit adaugam lichiorul (eu am folosit Cinzano rosu si lichior Carolans) si amestecam.

 

Din crema obtinuta, adaugam 2 linguri in gelatina pe care am topit-o pe foc mic, amestecam ca sa omogenizam, apoi o rasturnam peste crema ramasa ,mixand  mereu. Adaugam si fructele din compot . (eu am eliminat bananele pentru ca erau foarte tari si ananasul). dam crema la rece pentru 20 minute.

 

  Asamblare : bolul il stropim cu apa rece, apoi asezam folie alimentara. Incepand din fudul bolului asezam rondele de rulada taiate subtire, turnam jumatate din crema. Deasupra asezam pe orizontala un rand de rulade, apoi restul de crema. Ruladele care au ramas deasupra cremei, le-am taiat jos cu un cutit.

 
 

La sfarsit am asezat aluatul fraged, pe care eu am reusit sa-l rup 😀

Dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Rasturnam invers pe un platou, cu o miscare ferma.

Scoatem folia de plastic si decoram cu frisca batuta.

 
 

Taiem cu grija si servim .
Super tort, fructat si sanatos !
Va poftesc sa-l incercati ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...

10 Responses to Tort cupola cu branza de vaci si fructe

  1. Cristina

    OHHH! Vreau si eu o feliuta!

  2. Poliana

    Wow, arata minunat!! Felicitari!

  3. Carol

    Ce apetisanta pare! Mi-ai facut pofta la ora acesta de tort:(

  4. Adela Zilahi

    O sectiune delicioasa, tare bine mai arata!! Nota 10 +!! Pupici!

  5. Rita Oarga

    Ce dragut e tortuletul! Parca iti aduce primavara. Trebuie sa fie delicios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.