Prajitura cu mere si vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

Ingrediente :

1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
150 g zahar
150 ml vin alb dulce
1/2 lgt scortisoara macinata
1 lg unt

Blat :

4 lg ulei
8 oua
8 lg zahar
9 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

3 plicuri budinca de vanilie (3×40 g)
800 ml lapte
6 lg zahar
125 g unt moale (82% grasime)
200 ml frisca lichida

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte
2 lg lapte
1 lg unt

Mod de preparare Prajitura cu mere si vanilie :

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand.

Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

       Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor. Coacem la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers.

       Crema :  punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara.
Peste untul  moale, mixat putin, adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta spuma tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

       Glazura : intr-o craticioara de inox cu fund dublu , asezata pe foc mediu, punem ciocolata rupta bucatele , laptele si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (1 minut) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa .

Si pozele vechi 🙂

Sursa mea .

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! 😉

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

8 Comentarii

  1. Poliana

    Foarte frumos arata, pozele sunt super, si ai surprins-o foarte frumos!

    Răspuns
  2. referenta

    Arata super, o sa o incerc si pe asta, sunt sigura ca o sa fie o bunatate, ca de altfel toate prajiturile dumneavoastra.

    Răspuns
  3. Alina C.

    Acum 3 zile am mancat o praji din asta insa sub forma de tort!A fost absolut delicioasa!Trebuie sa incerc si eu reteta! 🙂

    Răspuns
  4. Lory

    Arata intr-un mare fel!! Felicitari!! Ne bucuram ca ti-a placut!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2