Papanasi din branza de vaci prajiti

Ingrediente :
500 g branza de vaci
200 g faina
2 oua
80 g zahar
1/2 lgt bicarbonat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50 g gris
un praf sare

 

ulei pentru prajit

faina pentru modelat papanasii

inghetata de vanilie
crema de ciocolata Finetti

Mod de preparare :
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele, se framanta putin ca sa se omogenizeze bine.

Pe masa presaram putina gaina si punem aluatul . Il rulam de cateva ori prin faina, apoi taiem 10 rondele , iar din restul de aluat facem 10 bilute . Nu trecem foarte mult prin faina amestecul de branza!

Dupa ce am taiat rondeaua, introducem in mijlocul ei degetul aratator si invartim in cercuri pana obtinem o mica gaura in mijlocul papanasului. Simplu 🙂

Punem uleiul la incins pe foc . Asezam papanasii la prajit cu distanta intre ei, pentru ca se vor umfla putin. Ii prajim pe foc moderat, pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajit ii scoatem pe un servet absorbant, pentru a scapa de surplusul de ulei.

Papanasii se servesc fierbinti , langa o portie de inghetata de vanilie si o portie de crema de ciocolata Finetti.
Am facut cateva poze cat de repede am putut, pentru a nu se topi chiar de tot inghetata … 😛

Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

5 Responses to Papanasi din branza de vaci prajiti

  1. Fab Chef

    Mai nou am facut o pasiune pentru clasicii papanasi cu toate ca eu n-am facut niciodata. Dar pe unde-i prind ii mananc. Trebuie sa fac si eu – poate in week-end.

  2. CRistina

    Buniii! Bine ca mi-ai adus aminte de ei,o sa ii fac in week-end iar.

  3. elena vasile

    am facut aseara , o nebunie , multumim pentru retetele minunate care le postati 😉

Leave a Reply to DiaMar-bucataria galbena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.