Cheesecake Raffaello
IMG_8855 
 
Crusta :
300 g biscuiti digestivi BelVita Start de ciocolata
150 g unt moale
 
Crema :
400 ml lapte cocos
8 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
15 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
500 g mascarpone
50-150 ml lichior Pina Colada sau lichior de cocos
23 bomboane Raffaello
 
Decor :
50 g fulgi midgale prajiti
30 g nuca cocos
 
Mod de preparare :
          Crusta : cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale . Asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta.
 
 
 
 
          Punem la frigider pana cand pregatim crema.
           Crema : Gelatina granulata o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 5-10 minute.
Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita pe foc mic, pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba, amestecand mereu. Dam de pe foc  si adaugam gelatina hidratata. Adaugam si lichiorul de cocos.
Mascarponele il mixam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta .
 
  
 
 
 
Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta.
 
 
Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet.
 
 
       Dam la frigider pentru 20 minute, apoi facem decorul.
       Decor : fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie , saltandu-i mereu ca sa nu se arda.  Ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii presaram peste tort, iar deasupra lor nuca de cocos.
 
 
       Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.
 Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.
 
 
 
 
 
 
IMG_8869
IMG_8855
 
 
     Sursa mea de inspiratie cu modificarile realizate de mine.
   Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu….
 
Merita incercat chiar daca este putin cam scump !
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

10 Comentarii

  1. Cristina

    O felie as vrea si eu… arata foarte bine!

    Răspuns
  2. Timea

    Arata minunat tortul tau! pup si o dupa-masa minunata!

    Răspuns
  3. Adnia

    super reteta! asa am descoperit si eu blogul tau si m-am inscris ca follower al tau. poate facem schimb de retete, experienta etc:)

    Răspuns
  4. Licuta Marin

    Minunat arata si desigur un deliciu super apetisant!Pup!

    Răspuns
  5. dian@

    O nebunie tortul asta!

    Răspuns
  6. Cristina V

    Mamaaaa! asta chiar suna bine! Mai ales pt un iubitor de pina colada! bravo!

    Răspuns
  7. Poliana

    Minunat!!! Cu siguranta am sa fac si eu! Pup

    Răspuns
  8. CristinaK

    Foarte frumos! 🙂 Cu blatul din biscuiti cu cacao se vede contrastul si mai frumos! 😉

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1