Tort cu iaurt si capsuni

13370593393f16fd5e

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc 🙂

Blat :
3 oua
3 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 lg ulei
4 lg faina
1 lgt rasa praf de copt

Crema :
450 ml iaurt de capsuni (zmeura, caise etc)
200 g zahar pudra (sau 10 lg zahar)
2 plicuri gelatina granulata
400 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
250 g capsuni proaspeti(zmeura, caise etc)

Decor :
1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker
capsuni proaspete taiate
200 ml frisca lichida

Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm ).

Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc…) il amestecam cu 240 g zahar pudra . Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe.

Peste gelatina topita turnam iaurtul dulce de capsuni.Adaugam frisca batuta spuma si omogenizam. La sfarsit adaugam capsunile proaspete taiate bucatele mici.

In forma rotunda in care am copt blatul, stropim cu putina apa rece, apoi asezam frumos o folie alimentara, O stropim si pe ea cu apa rece. Surplusul de apa il aruncam.

In aceasta forma turnam crema, apoi peste ea asezam blatul si dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Dupa ce am scos tortul de la frigider il rasturnam invers pe o forma de tort.

Decoram cu felii de capsuni .

Puteti sa-l lasati chiar in aceasta forma finala sau puteti munci in plus, asa cum am facut eu :d , adika : am turnam peste capsuni tort gelee rosu de la Dr.Oetker, pe care l-am pregatit conform instructiunilor de pe pliculet.

Am batut 200 ml frisca lichida , cu care am uns marginile tortului si am facut cateva aveline cu ajutorul spritului pentru ornat.

Tortul se lasa la frigider pana in momentul in care il serviti.
Excelent, rapid, usor si delicios !

1337059350d6c7b914-300x224

Va doresc pofta buna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

11 Responses to Tort cu iaurt si capsuni

  1. Dorina

    Bun si racoritor si arata tare bine , alb cu rosu 🙂

  2. Angelica

    Ce nume interesant are cumnata..nu l-am mai auzit pana acum,dar imi place.
    Tortul arata foarte bine si sectiunea este perfecta.Felicitari!
    Zi faina sa ai 🙂

  3. Adela Zilahi

    Sectiunea aceea este pentru mine ?! :)Ce bine arata!!

  4. Delicious Flavours

    Am vazut azi pe FB aceasta minunatie 🙂
    Arata de nota 10 si stiu sigur ca este si delicios tortuletul!
    Pupici

  5. Sara & Miki

    Ce bun si racoros trebuie sa fie. Vreau si eu… Pup!

  6. raluka

    arata superb tortuletul!felicitari!

  7. Mirela Goleanu

    Fetelor ! Sunteti toate super dragute 🙂 Va pup !

  8. Poliana

    Minunat arata! Faci torturi exceptionale! Bravo! :*

  9. Delia

    Executat, doar ca in loc de blat am folosit piscoturi. (Era mult prea cald pentru a porni cuptorul) A iesit super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.