Torta Pasqualina

IMG_9376-300x200
 
Aluat :
500 g faina
2 lgt praf de copt
1 lgt sare
200 g unt moale
1 ou
1 galbenus
50 ml iaurt
Umplutura :
1 kg spanac proaspat
3 fire ceapa verde
1 ceapa medie
4 lg ulei

250 g branza ricotta
7 oua
1,5 lg faina
170 g cascaval ras
sare
piper
1/2 lgt nucsoara macinata
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
Mod de preparare :
   Aluat : intr-un castron amestecam faina, sarea si praful de copt, apoi adaugam untul.
La sfarsit incorporam oul, galbenusul si iaurtul si framantam pana obtinem un aluat omogen. Invelim intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura :  ceapa verde si ceapa le taiem marunt si le calim in cele 4 linguri de ulei. Adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata. Spanacul il spalam si il fierbem timp de 15-20 de minute, stoarcem bine de apa si il tocam marunt. Peste ceapa calita adaugam spanacul tocat.
Incorporam branza ricotta si 2 oua.
Incorporam apoi cascavalul ras pe razatoarea mare, apoi 1 lingura jumatate de faina. omogenizam bine.
Asamblare : dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider , il scoatem din folia alimentara si il impartim in 2.
Intindem o foaie ata de mare cat este forma in care il coacem . Eu am folosit o forma rotunda cu d=24 cm si inaltimea peretilor de 5 cm, deci foaia trebuie sa aiba  24+5=29 cm diagonala.
Asezam foaia in forma unsa cu putin ulei sau unt, iar peste ea turnam umplutura. Pe suprafata umpluturii formam 5 scobituri cu ajutorul unei linguri . In fiecare scobitura spargem un ou crud.
Cea de a doua foaie de aluat o intindem, o asezam deasupra peste umplutura si cu ajutorul unui sucitor taiem marginile .
Din restul de aluat ramas am format 3 suluri pe care le-am impletit cat circumferinta formei (adika 80 cm lungime).  Este bine de folosit o forma cu peretii detasabili.
Ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul.
Dam la cuptor pentru circa 40 de minute, adica pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi putem servi aceasta super-buna-extra tarta cu spanac 😛
 
 
 
Sursa pentru aluat : Cara Gabriela, iar umplutra inspiratie din mai multe retete :d
O tarta ce merita din plin incercata 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

7 Responses to Torta Pasqualina

  1. Timea

    Arata minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.